Injectare acid hialuronic

Injecțiile cu acid hialuronic sunt folosite pentru corectarea prin umplere a unor imperfecţiuni ale pielii (riduri fine sau profunde ale feței, cicatrici de diverse cauze, etc.), modelarea unor forme şi contururi ale feței, buzelor sau altor zone ale corpului.
Acidul hialuronic este o substanţă naturală, aflată în mod normal în organism, în piele şi în alte structuri. În cursul procesului natural de îmbătrânire a pielii şi sub influenţa unor factori externi (fumatul, expunerea la UV, stress-ul, cosmeticele inadecvate, substanţele poluante) acidul hialuronic natural din piele este distrus, ducând la pierderea elasticităţii tegumentului şi la apariţia ridurilor.

Acidul hialuronic care se injectează este un preparat sintetic asemănător celui natural, sigur, purificat, care nu produce reacţii alergice şi ca atare nu necesită testare alergologică prealabilă. Are consistența unui gel vâscos care ridică ridul sau umple o zonă cu volumul pierdut.

Acidul hialuronic este injectat cu ace foarte fine, care produc o minimă durere. Această durere se atenuează prin aplicarea în prealabil pe piele a unor creme anestezice. Noile preparate de acid hialuronic pot conține în compoziție lidocaină, anestezic care face ca tratamentul să fie și mai puțin dureros.
Rezultatele tratamentului cu acid hialuronic se văd imediat după injectare.
Pacientul îşi poate relua imediat activităţile sociale obişnuite. După injectare se poate produce o înroşire a pielii şi uşoară edemaţiere, care dispar în câteva ore până la câteva zile.

Efectul de corectare durează de obicei 8-12 luni, în funcţie de preparatul utilizat, de zona pe care se face tratamentul şi de o serie de alţi factori. După această perioadă se pot face injecţii de recorectare.

Spre deosebire de alte tratamente dermatocosmetice, injecţiile cu acid hialuronic se pot efectua şi în timpul verii şi nu necesită protecţie solară ulterioară.

Ce putem corecta cu ajutorul acidului hialuronic:
– ridurile laterale care pleacă dinspre nas spre coltul buzelor
– ridurile care coboară de la colţurile gurii
– obrajii căzuţi
– buzele prea subţiri, asimetrice sau care au conturul pierdut
– ridurile fine verticale de pe buza superioară
– ridurile din jurul ochilor
– cearcănele
– cicatricile de acnee
– alte tipuri de cicatrici

Foto Caz 1

Foto Caz 2

Foto Caz 3 – corectare asimetrie buze

Foto Caz 4