Peeling chimic

Cabinetul nostru are o experientă deosebită, de peste 20 de ani, în efectuarea procedurii de peeling chimic

Peeling-ul chimic presupune aplicarea pe piele a unor substanţe chimice, de obicei substanţe acide în diferite concentraţii. Substanţa “arde” straturile superficiale ale pielii, care se exfoliază ulterior. În felul acesta se îndepărtează celulele moarte sau îmbătrânite ale pielii și anumite imperfecţiuni, lăsând pielea netedă şi catifelată și stimulând formarea de țesut nou, întinerit, din profunzimea tegumentului.
Metoda este nedureroasă şi nu necesită anestezie. În funcţie de efectul pe care îl dorim şi de concentraţia substanţei aplicate, pielea va deveni în zilele următoare tratamentului uşor roşietică, apoi maronie și apoi se va exfolia treptat pe perioada a 1-2 săptămâni. Înainte de efectuarea peeling-ului pielea trebuie pregătită cu anumite tratamente, iar ulterior trebuie respectate anumite reguli (de exemplu restricția de expunere la soare aproximativ o lună) pe care medicul le va comunica în cadrul consultaţiei.
Cu peeling-ul chimic putem corecta : semnele de imbătrânire ale pielii, ridurile fine superficiale, petele pigmentare, petele solare, cicatricile superficiale sau mai profunde de acnee, porii dilataţi, etc
Pentru un plus de eficienţă, peeling-ul chimic se poate efectua în combinaţie cu mezoterapia.